Yrittäjänä pääsee tietokoneelta myös maastoon – tämä oli haaveena Krista Lammenkoskella, kun hän perusti viime vuonna K&K Ympäristökunnostukset Oy:tä Kuisma Martiskaisen kanssa Pielavedelle. Yrittäjän toive onkin toteutunut.

Yrittäjän ystäväkirja -juttusarja on julkaistu alun perin alueen kesälehdessä Savon Villin Lännen Sanomissa toukokuussa 2024.

Yrityksen nimi: K&K Ympäristökunnostukset Oy

Yrittäjät: Krista Lammenkoski ja Kuisma Martiskainen

Mitä palveluja tarjoatte ja millä alueella?
Vesiensuojelurakenteiden suunnittelu ja työmaaohjaukset, projektien koordinointi, valuma-aluesuunnittelu, virtavesikunnostukset käsityönä, dronekuvaukset jne. Tarjoamme palveluita koko Suomen alueelle, tällä hetkellä töitä on ollut eniten Pohjois-Pohjanmaalla.

Miten päädyitte yrittäjiksi?
Krista: Olin tehnyt useamman vuoden ajan palkkatöitä vesistöjen kunnostusten parissa, kun päätin lähteä yrittäjäksi. Vesi vei niin sanotusti mennessään. Halusin tehdä töitä vesistöjen ja luonnon parissa, tehdä töitä myös konkreettisesti maastossa – en pelkästään tietokoneella. Yrittäjänä voin opiskella ja kehittyä työssäni.

Kuisma: Päädyin valmistumisen jälkeen projektisuunnittelijan ja projekti-insinöörin töihin vesistökunnostusten pariin ja halusin jatkaa samojen toimien parissa laajemmalla alueella ja toimenkuvalla, ilman jatkuvaa paikallaolovelvoitetta tietyssä toimipisteessä.

Odotuksia yrittäjyydestä?
Krista: Eniten odotin yrittäjyydeltä sitä, että pääsen tietokoneelta myös maastoon töihin, ja niin olen päässytkin. Saa vapaammin valita, millaisia töitä sekä missä ja milloin niitä tekee.

Kuisma: Toivon pääseväni kehittämään jatkossakin osaamistani juuri niissä asioissa, jotka kiinnostavat minua eniten. Erityisosaamisen kehittäminen vapaa-ajallakaan ei tunnu raskaalta, kun tietää, että osaamista pääsee soveltamaan omassa työssä. On myös mukava päästä viemään omia suunnitelmia käytäntöön asti työmaalla ja nähdä suunnitelmat toteutettuina.

K&K Ympäristökunnostukset Oy:n toinen yrittäjä Kuisma Martiskainen.

Mikä on parasta Savon Villissä Lännessä?
Krista: Kaunis luonto ja maaseudun rauha.

Kuisma: Itse asun ainakin toistaiseksi vielä Kuopiossa, mutta Pielavedeltä on saatu hyvää apua yritystoiminnan aloittamisessa ja täältä kautta jatkuvasti työreissuja ajellessa olen ainakin tykästynyt maisemiin.

P.S.

Jos yrittäjyys kiinnostaa, ota yhteyttä SavoGrown yritysneuvontaan. Saat asiantuntevaa palvelua maksutta ja matalalla kynnyksellä.